maanantai 27. toukokuuta 2013

Junnuhummailu ja ensimmäinen hääkeikka

Eilen oli sitten Tampereella Junnuhummailu-tapahtuma jossa olimme Nöpin (ja muutaman muun Hessi-tallin hevosen/ponin) kanssa.

Ihan ensimmäisenä pääsin kuitenkin Heidin kyytiin maratonnäytökseen. Esteet eivät kovin kummoisia olleet, mutta näytimme vähän käytännön groomaamista ja rälläsimme ympäri kenttää. ;) Ainakin oli vauhdikasta!



Tämän jälkeen olikin aika laittaa jo Nöpi kuntoon ja vaunujen eteen. Sanni ja Tiina huolehtivat oripojasta tämän alun ajan, Sanni talutteli sitä kärsivällisesti aika pitkänkin ajan. Mutta siis valjaat päälle vain ja menoksi! Vaunuina meillä oli nyt tuollainen iso Surrey häävaunu, koska tapahtuman jälkeen oli vähän toisenlainen "työkeikka"... Siitä kuitenkin myöhemmin lisää!

Lajiesittelyssä esitimme valjakkoajoa ja nimenomaan kouluosuutta. Mitään kovin monimutkaisia kuvioita ei noilla suurilla vaunuilla pystynyt tekemään, niitä ei ole siihen suunniteltu ja esim. pienemmillä volteilla aisa otti kiinni länkeen ja itseasiassa tekikin vähän tuhoaan, koska ehdin huomata sen vasta liian myöhään...




Tämän näytöksen jälkeen täytyi kiireesti purkaa hevonen valjaista ja vaunuista ja vaihtaa sille päälle satula ja suitset. Vuorossa oli nimittäin lajiesittelyssä esteratsastus joka tapahtui näytösluontoisella kaksintaistelukilpailulla. Meille oli rakennettu vierekkäin kolmen esteen linja: ristikko - pysty - pysty. Pystyt arviolta 80cm, ihan silmämääräisesti katsottuna. Välit olisi varmaan saanut käydä laskemassa, mutta olimme jo verryttelemässä hevosten selässä joten piti vähän mennä "sokkona" hyppäämään. Kaksi laukkaa jokaiseen väliin Nöpin kanssa kuitenkin otettiin ja välit sopivat hyvin. Linja hypättiin siis ensin juuri noin eli ristikko - pysty - pysty, sitten kierrettiin "tötterö" ja nopeasti linja toiseen suuntaan. Tässä suunnassa hankaluuksia tuotti pysty - ristikko, koska pystyltä tuli automaattisesti isompi hyppy ja ristikko tulikin yllättävän nopeasti eteen... Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja Nöpi oli niin rohkea! Heidin kanssa (Heidi oli Hessin Jeviirillä kisaamassa) otimme jumbosijan eli 4. sijan mutta kyse ei ollut kuitenkaan hampaat irvessä kisaamisesta vaan enemmänkin hauskanpidosta. ;)


 

Emme ennättäneet jäädä palkintojenjakoon, koska tässä vaiheessa meillä oli jo todella kiire pakkaamaan ja lähtemään Nöpin varsinaiselle "työkeikalle".

Tämä olikin ehkä päivän ihanin vaihe. Meillä oli nimittäin hääajelutus-keikka Lempäälässä! Halkean vieläkin ylpeydestä miettiessäni kuinka ROHKEASTI ja LUOTTAVAISESTI Nöpi kulki siellä vilkkaan keskustan liikenteen seassa (menimme toki pyörätietä pitkin) eikä hätkähtänyt tööttäilevistä autoista ja hurjaa vauhtia ohi ajaneista moottoripyöristä, linja-autot ja rekatkin olivat täysin ok juttu vaikka yksi linjuri pysähtyi juuri pysäkillekin meidän mennessä siitä ohi... Räkyttävät koirat saivat vain korvat kääntymään. Kaikista hurjin juttu oli aikamoisen lujasti kohisevan kosken ylittäminen siltaa pitkin! Mutta Sanni käveli Nöpin vierellä ja Nöpi taisi tuumata, että jos oikein painaudun lähelle tätä vierellä kävelevää ihmistä, niin ei se minua tuonne pudota...

Hääpari oli toki erittäin onnellinen ja otettu, saimme ja etenkin Nöpi sai paljon kehuja ja ihailuja osakseen. Voi että oli mukavaa! Ja hyvää harjoitusta erästä tulevaa "koitosta" varten, mainostan sitä sitten lähempänä...




Nyt ajatukset kohti Sh-Kummajaisia! Vielä ehtii olla yksi estevalmennus ennen kisoja, eli tulevana torstaina. Olen itse tulevan viikonlopun rentoutumassa miehen kanssa mökillä ja aion sulkea tulevat kisat ajatuksistani silloin, mutta tällä viikolla on pakko yrittää pari kertaa käydä ratsastamassa ainakin Nöpi, mielummin myös Jevi. Vielä pähkäilen luokkien suhteen: kuinkahan väsyjä pojat on, jos perjantaina menen molemmilla pe yhden koululuokan ja la+su kaksi esteluokkaa? Ehkä menen sunnuntaina vain yhden luokan kummallakin... Katsotaan nyt!

1 kommenttia :