maanantai 5. elokuuta 2013

Sahyn arabinäyttelyt Haminassa 27.7

Haminassa järjestettiin siis tämän vuoden arabinäyttely. Omat valmistelut alkoivat jo paria viikkoa aikasemmin, kun kävin pariin otteeseen treenaamassa 1-vuotiasta Verjuonaa ja 5-vuotiasta, blogistakin tuttua Fireä.



Torstaina kävin vielä klippaamassa Firen. Fire klipattiin kokonaan, siis päätä ja jalkoja myöten. Ainoat karvat mihin ei koskettu oli korvan sisällä olevat (vain korvan ulkopuolelle tulevat karvat ajeltiin pois) ja "tuntokarvat". Jalkoja klipatessa Fire kutisi niin kovasti, että oli parempi laittaa pikku annos Domosedania (suun kautta annettava rauhoittava, ei doping-varoaikaa) ja jatkaa työtä, kun hevonen oli hieman paremmin paikallaan. Pääkin tuli sitten klipattua aika rauhallisissa merkeissä...


Perjantaina lähdin alkuillasta ajelemaan Haminaa kohti. Matka kesti melkein viisi tuntia pysähdyksineen päivineen, mutta ei ollut tarkoituskaan pitää minkäänlaista kiirettä joten useampaan otteeseen tuli pysähdyttyä syömään tai vessaan. Perillä autoin hieman vielä valmisteluissa ennen unten maille menoa.

Piti pysähtyä ABC:llä syömässä grillipihvi, nam!
Lauantaina aamu starttasi aamupalalla ja itsensä valmistelulla. Hevosia ei ollutkaan valmisteltavana yhtään joten sen verran "onnellisessa" asemassa sain olla, että odottelin vain kentän reunalla ensimmäisen esitettävän tuloa. "Samppa", 1v arabiristeytys-ori oli päivän ensimmäinen esitettäväni. Erittäin fiksu nuori orin alku, vieläpä myös kaunis kuin karkki! Samppa tuli luokassaan toiseksi ja oli näin ollen myös Silver Champion risteytys.



Tämän jälkeen olisi ollut 1v Vejuona, mutta "Oona" jäi valitettavasti pois tämän vuoden näyttelystä. Ensi vuonna sitten!

Päivän toinen esitettäväni oli 2v-ori Maranello, jonka juoksin esittelykehässä. Sen kanssa sai tosissaan kyllä jo juosta ja samaten pitää hihnasta kiinni. ;) Oikea show-mies.


Tässä kohtaa sainkin nautiskella hieman vapaammasta ajasta. Taukoa oli melkein parin tunnin ajan, kun välissä pidettiin myös ruokatauko. Sitten alkoikin hulina...

Ruunissa esitin "Mörrin". Mörri on myös oikea showmies joka tietää heti pussiraipasta, että nyt on taas hauskaa tiedossa. Sen kanssa pitäisi juosta vieläkin lujempaa mitä jaloillani pääsi... Mörri oli luokkansa toinen ja champion-kehistä poimittiin Bronze Champion Gelding -nauha.


© Silent
Tammoista ensimmäinen oli jo ennestään minulle tuttu "Sera". Sera oli luokkansa toinen ja palkittiin lopulta Silver Champion Mare -palkinnolla! Seuraava tamma, "Salli" oli samaten luokkansa toisella sijalla ja champion kehissä pokkasi Bronze Champion Mare -palkinnon. Sera on kuvissa punaruunikko, Salli se musta.


© Silent
© Silent
© Silent
© Silent
© Silent
Kyllä Salli osasi seistä kaikilla neljälläkin jalalla, jostain kumman syystä vain siitä löytyy enimmäkseen tälläisiä kuvia... ;)
Sitten alkoi minulle se mieleisin osuus. Jostain syystä oriiden esittäminen on vain kaikista hauskinta. Ne ovat kehässä niin machoja ja tosissaan, niitä ei tarvitse pyytää juuri ollenkaan liikkumaan vaan ne leijailevat siinä vierellä ihan vain kaikesta yleisön ja hevosten paljoudesta. Ensimmäisenä oli teillekin lukijoille tutumpi Fire. Fire ei valitettavasti tänä vuonna lopulta ollut oikein näyttelyterässä, sitä on varmaan vähän stressannut tammojen kiimat. Mutta edelleen se on kyllä niin hyväkäytöksinen ori, että se on aina ilo esittää. Fire muuten voitti Most Classic Headin, joten vähän menestystä sillekin!

© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Silent
Seuraava ori oli Galileo, joka on kilpaillut myöskin kansallisella tasolla este- ja kouluratsastuksessa! Hieno ori, täytyy kyllä sanoa ja pokkasi sitten kyllä sellaiset pisteet, että kyllä me omistajien kanssa iloittiin. Melkein jo meni ja voitti koko luokkansakin! 90 pistettä ja rapiat on arabinäyttelyssä huikea suoritus. Voittajalla oli sitten kuitenkin ennätyspisteet 92, ei todellakaan hävitty huonolle! Galileo oli kuitenkin Bronze Champion Stallion! Galileosta onkin nyt sitten runsaasti kuvia esillä.

© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Sanna Fält
© Silent
© Silent
© Silent
© Silent
© Silent
Kolmas ja viimeinen esitettävä oli ori "Jepa". Jepa oli luultavastikin ensimmäistä kertaa elämässään näyttelyssä ja sen mielestä kaikki oli aika jännittävää. Hyvin vanhaherra kuitenkin esiintyi ja käyttäytyi! Jepa oli luokassaan toinen ja voittaja ori palkittiin lopulta koko näyttelyn parhaana hevosena.

© Sanna Fält
Hieno viikonloppu oli ja hienoja hevosia + ihania ihmisiä! Lähdin itse ajelemaan kotia kohti vasta sunnuntaina, lauantai-ilta meni syödessä itsensä ähkyyn Amarillossa (koko päivä meni muuten aamupalan lisäksi yhdellä keksillä läpi!) ja sitten hetken aikaa iltaa istuessa ennen nukkumaan menoa. Mukavampi näin päin, että sai virkeänä ajella kotiin, hyvin nukutun yön jälkeen. Ensi vuonna sitten uudelleen, varauksia on jo onneksi tullut joten aika varmaksi voin sanoa tämän!

5 kommenttia :

  1. Onko sinut muokattu pois ensimmäisitä kuvista? Hienoja kuvia ja varmasti hauska esittää hevosia kun ne ei näytä ihan pystyyn kuolleita olevan ;)

    VastaaPoista
  2. Pialla on tuollainen tapa muokata kuvasta pois kaikki hevosta lukuunottamatta ;) Hienoja kuvia kuitenkin!

    piabobacka.bilder.fi/kuvat/2013/Finnish+National+Arabian+Horse+Show,+Hamina/

    VastaaPoista
  3. Tämä on vähän tyhmä kysymys, mutta onko tuo eka heppa kimo? Vertailen ja pähkäilen vaan oman hevoseni väritystä ja pohdin, mikä tosta omasta ikinä mahtaa tulla. :D

    VastaaPoista
  4. Mua niin harmitti, ettei päässyt katsomaan. Ensi vuonna sitten! Saishan tuota hepankin tuoda mukanaan, mutta on täältä pohjoisesta vaan tuota matkaa niin tolkuttomasti.. ;)

    VastaaPoista
  5. Marjut, se on papereissa kulomusta, nähtäväksi jää kuinka lähtee vaalenemaan vai lähteekö... :)

    Outi, ensi vuonna sitten! :)

    VastaaPoista